Wandelcoaching
Natuurcoaching

Voor wie?

Je bent al je hele leven bezig om het anderen naar de zin te maken. Je bent het gewend om jezelf weg te cijferen en hebt je daar altijd prima bij gevoeld. Naar buiten toe ben je nog steeds de energieke persoon die een luisterend oor heeft, maar van binnen voel je dat het je steeds meer moeite kost. Je bent op een punt in je leven aangekomen dat je het even niet meer weet. Je bent kritisch naar jezelf en hebt het gevoel het nooit goed genoeg te doen. Je wil het wel anders, maar hebt geen idee hoe.

Hoe ik je help?

Wandelcoaching houdt in dat we samen op pad gaan; naar buiten, de natuur in. De natuur helpt je om stiller te worden van binnen. Hierdoor maak je veel makkelijker contact met wat er in je leeft. In mijn begeleiding focus ik op het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn. Je wordt je dan bewuster van welke gedachten, overtuigingen en gevoelens er in jou leven en welk effect dit op jou heeft. Signalen van ons lichaam nemen we vaak niet serieus. Als je hiernaar leert luisteren, zul je ervaren dat dit een belangrijke informatiebron is voor hoe het met ons gaat. Hierdoor maak je bewustere keuzes die je helpen om beter voor jezelf te gaan zorgen.

Wat levert het je op?

  • Je wordt je bewust van je eigen gedachten en overtuigingen die je in de weg staan
  • Je durft voor jezelf te kiezen zonder schuldgevoel 
  • Je geeft je grenzen aan
  • Je herkent en erkent de signalen van je lichaam 
  • Je weet wat je energiegevers en energievreters zijn
  • Je kunt je ontspannen, zodat je beter slaapt

Praktische informatie

Een traject voor wandelcoaching start met een vrijblijvende kennismaking per telefoon of skype van ongeveer 30 minuten. Jouw coachingsvraag staat in dit gesprek centraal en we bespreken hoe ik je hierbij kan helpen. De coachingsgesprekken vinden buiten plaats. Mijn werkgebieden zijn Pijnacker, Delft en Rotterdam. Sinds kort bied ik ook natuurcoaching aan in omgeving Utrecht. Mocht het om één of andere reden niet wenselijk of haalbaar zijn om buiten af te spreken, dan kan het ook binnen op een fijne locatie in Rotterdam Schiebroek.

Wil je op een laagdrempelige manier kennis willen maken met mij? Wandel dan een keer mee met een mindful wandeling die ik maandelijks geef in Delftse Hout.

Het tarief voor coaching is €80 per uur inclusief BTW (voor particulieren). Een coachingssessie (wandeling) duurt ongeveer 2 uur. Een  coachingstraject van 5 sessies (2 uur per wandeling) kost €750.

Als de werkgever de coaching betaalt, hanteer ik het tarief van €1250 exclusief BTW (voor een coachingstraject van 5 x 2 uur). Dit is inclusief intake met medewerker en leidinggevende en een tussentijds evaluatiegesprek.  

Een tocht van 1000 mijl
begint met een eerste stap

Lao Tse

Wat is wandelcoaching of natuurcoaching?

Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. Alles in de natuur beweegt, groeit en verandert in zijn eigen tempo. Wij mensen zijn daarin niet anders. Natuurcoaching vindt plaats in de natuur, waarbij niet alleen de coach je helpt bij je bewustwordingsproces, ook de natuur ondersteunt je. De natuur zou je kunnen zien als een coach op zichzelf. Misschien ken je het wel; je wandelt ergens en het lijkt of een bepaalde plek je roept. Als je daar gehoor aan geeft en vervolgens onderzoekt wat deze plek je te vertellen heeft, dan kan het zijn dat je antwoorden of inzichten krijgt over een bepaalde situatie in je leven. De natuur zit vol met symbolen en metaforen die kunnen weerspiegelen wat er bij jou van binnen leeft. Bovendien oordeelt de natuur niet. Hierdoor maak je contact met je eigen innerlijke wijsheid.

Foto Saskia Zeelenberg
Contactgegevens

Saskia Zeelenberg

Natuur- en Wandelcoach

saskia@coachnatuurlijk.nl

06-41886758