Mindful Wandelingen

Wat is mindful wandelen?

Tijdens een mindful wandeling gaat het vooral om aandacht. Aandacht geven aan je ademhaling, je voetstappen en al je zintuigen. Hierdoor kom je helemaal in het hier en nu. Je hoofd wordt rustig en je zult meer ruimte ervaren. Iedere wandeling heeft een thema. Tijdens de wandeling onderzoek je wat dit thema voor jou betekent. Hierbij betrekken we actief de symboliek van de natuur. Dit levert vaak verrassende inzichten en andere perspectieven op. 

Wandelen in de natuur heeft bewezen effecten op je gezondheid. Het helpt tegen stress, verbetert je slaap en concentratievermogen. Wanneer je mindfulness beoefent, ben je met vriendelijke open aandacht aanwezig bij de ervaringen in het moment. Hoe die ervaring ook is. Op deze manier krijg je meer inzicht in je gedachten, gevoelens en automatische reacties. Een mindful wandeling combineert deze twee. Wandel ook een keer mee en laat je verrassen door wat de natuur je te vertellen heeft!

Klik hierboven voor een ingesproken versie van een deel van de mindful wandeling. Deze kun je doen waar en wanneer je maar wilt. Doe voor een maximaal effect, één oortje in je oor en houd één oor vrij. Zo kun je mijn stem volgen én houd je contact met je omgeving.

Praktische informatie

  • In verband met de huidige maatregel dat je met maximaal 2 personen buiten mag zijn, gaan de wandelingen niet door. Je bent van harte welkom om een individuele afspraak met mij te maken.
  • Iedere laatste zondag van 9.30 tot 11.00 uur
  • Groepjes van maximaal 8 personen (op 1,5 meter afstand)
  • Locatie: Delft, Delftse Hout
  • Kosten: €12,50 per persoon
  • Aanmelden: saskia@coachnatuurlijk.nl

Wat zeggen anderen over de mindful wandeling?

Het geeft mij heel veel rust en ontspanning. Door de wandeling ga je ook bij jezelf op reis. Het helpt mij om goed bij mezelf te kijken. (Pia)

De wandeling gaf mij nog meer contact met de aarde en de natuur. Het maakte mij rustig omdat ik me steeds meer kon overgeven aan het moment van zijn; de adem rustig en kalm zodat ook het denken tot rust komt. (Bep)

Bijzonder om met een groep mensen in stilte te lopen, dat gaf een heel verbonden gevoel. Fijn vond ik de uitnodiging van Saskia om met m’n aandacht naar m’n voeten te gaan en te voelen hoe deze contact maken met de aarde, of met aandacht te luisteren, te kijken of te ruiken. Door de natuur om me heen intenser waar te nemen, word ik ook mijn eigen natuur meer gewaar en kan ik beter voelen wat er in mij leeft! (Martine)