Mindful Wandelingen

Wat is mindful wandelen?

Tijdens een mindful wandeling gaat het vooral om aandacht. Aandacht geven aan je ademhaling, je voetstappen en al je zintuigen. Hierdoor kom je helemaal in het hier en nu. Je hoofd wordt rustig en je zult meer ruimte ervaren. Iedere wandeling heeft een thema. Tijdens de wandeling onderzoek je wat dit thema voor jou betekent. Hierbij betrekken we actief de symboliek van de natuur. Dit levert vaak verrassende inzichten en andere perspectieven op. 

Wandelen in de natuur heeft bewezen effecten op je gezondheid. Het helpt tegen stress, verbetert je slaap en concentratievermogen. Wanneer je mindfulness beoefent, ben je met vriendelijke open aandacht aanwezig bij de ervaringen in het moment. Hoe die ervaring ook is. Op deze manier krijg je meer inzicht in je gedachten, gevoelens en automatische reacties. Een mindful wandeling combineert deze twee. Wandel ook een keer mee en laat je verrassen door wat de natuur je te vertellen heeft!

Klik hierboven voor een ingesproken versie van een deel van de mindful wandeling. Deze kun je doen waar en wanneer je maar wilt. Doe voor een maximaal effect, één oortje in je oor en houd één oor vrij. Zo kun je mijn stem volgen én houd je contact met je omgeving.

Mindful Wandeling Zondag 27 september: Intuïtie

Daar sta ik dan; jurkje, rode hakken, bloem in mijn haar. 
Ik adem een keer diep in en uit, roep mijn mede cursisten naar binnen en zet de muziek aan. En dan, terwijl ik daar sta, realiseer ik me opeens dat ik niet anders kan dan meezingen. Meezingen met dit lied, dat gaat over het proces waar ik doorheen ben gegaan de afgelopen maanden tijdens deze opleiding. Dus ik zing, voluit, vanuit mijn hart en geef me over aan de muziek.

Na afloop sta ik te trillen op mijn benen, ik heb voor het eerst van mijn leven een solo gezongen voor een publiek! Nooit gedacht dat ik dit ooit zou durven doen. En de waarheid is dat ik het waarschijnlijk niet had gedaan, als ik het van tevoren had bedacht. Dit ontstond spontaan in het moment.

Ken je dat? Dat je je opeens iets doet wat je niet van tevoren had bedacht. Dat er op dat moment iets ontstaat in jezelf, je daarnaar luistert en voelt dat het klopt. Noem het intuïtie; je stroom volgen doordat je helemaal aanwezig bent in jezelf in het hier en nu.

Dit is waar de mindful wandeling van zondag 27 september over gaat. Contact maken met jouw intuïtie, voelen hoe jij je stroom wel of niet volgt. Onderzoeken bij jezelf wat er gebeurt als je wel of niet naar je intuïtie luistert. Ervaren hoe het voelt als jij helemaal aanwezig bent in jezelf.  

Praktische informatie

  • Zondag 27 september, 25 oktober, 29 november, 27 december 2020
  • Van 9.30 tot 11.00 uur
  • Groepjes van maximaal 10 personen op 1,5 meter afstand
  • Locatie: Delft, Delftse Hout
  • Kosten: €12,50 per persoon
  • Aanmelden: saskia@coachnatuurlijk.nl

Wat zeggen anderen over de mindful wandeling?

Het geeft mij heel veel rust en ontspanning. Door de wandeling ga je ook bij jezelf op reis. Het helpt mij om goed bij mezelf te kijken. (Pia)

De wandeling gaf mij nog meer contact met de aarde en de natuur. Het maakte mij rustig omdat ik me steeds meer kon overgeven aan het moment van zijn; de adem rustig en kalm zodat ook het denken tot rust komt. (Bep)

Bijzonder om met een groep mensen in stilte te lopen, dat gaf een heel verbonden gevoel. Fijn vond ik de uitnodiging van Saskia om met m’n aandacht naar m’n voeten te gaan en te voelen hoe deze contact maken met de aarde, of met aandacht te luisteren, te kijken of te ruiken. Door de natuur om me heen intenser waar te nemen, word ik ook mijn eigen natuur meer gewaar en kan ik beter voelen wat er in mij leeft! (Martine)

 

Foto Saskia Zeelenberg
Contactgegevens

Saskia Zeelenberg

Natuur- en Wandelcoach

saskia@coachnatuurlijk.nl

06-41886758