Mindful Wandelingen

Wat is mindful wandelen?

Tijdens een mindful wandeling gaat het vooral om aandacht. Aandacht geven aan je ademhaling, je voetstappen en al je zintuigen. Hierdoor kom je helemaal in het hier en nu. Je hoofd wordt rustig en je zult meer ruimte ervaren. Iedere wandeling heeft een thema. Tijdens de wandeling onderzoek je wat dit thema voor jou betekent. Hierbij betrekken we actief de symboliek van de natuur. Dit levert vaak verrassende inzichten en andere perspectieven op. 

Wandelen in de natuur heeft bewezen effecten op je gezondheid. Het helpt tegen stress, verbetert je slaap en concentratievermogen. Wanneer je mindfulness beoefent, ben je met vriendelijke open aandacht aanwezig bij de ervaringen in het moment. Hoe die ervaring ook is. Op deze manier krijg je meer inzicht in je gedachten, gevoelens en automatische reacties. Een mindful wandeling combineert deze twee. Wandel ook een keer mee en laat je verrassen door wat de natuur je te vertellen heeft!

Klik hierboven voor een ingesproken versie van een deel van de mindful wandeling. Deze kun je doen waar en wanneer je maar wilt. Doe voor een maximaal effect, één oortje in je oor en houd één oor vrij. Zo kun je mijn stem volgen én houd je contact met je omgeving.

Mindful Wandeling Zondag 29 november: Corona en ik... Ik en Corona

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar mijn geduld begint wat op te raken omtrent dit hele gedoe rondom Corona. Ik wil weer ‘normaal’ doen; naar mijn werkplek kunnen waar ik collega’s ontmoet, mijn retraite live doen in plaats van online, Sinterklaas vieren met de héle familie, boodschappen doen zonder mondkapje,….. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De afgelopen maanden zijn oude patronen en diepe lagen in mezelf aangeraakt. Ik grapte vorige week nog dat ik binnenkort een kunstwerk aan de muur ga hangen van het Corona-virus. Deze periode heeft veel in mij teweeg gebracht wat ik heb mogen aankijken en verwerken. Daar ben ik dankbaar voor, want dat is er namelijk óók. Ik ervaar de enorme beperkingen waar ik boos en verdrietig over kan worden én het heeft me opgeleverd dat ik meer bewustzijn heb gekregen op bepaalde delen in mezelf.

Het is voor mij in deze tijden dan ook des te belangrijker om naar buiten te gaan, de natuur in, het liefst alleen. Dat heeft een bijzonder helende werking op mij. Ik vertraag, verstil en verzacht. Ik kom in contact met mijn lijf, waar ik ook vertrouwen kan voelen in deze onzekere tijden. Ik kom altijd weer anders thuis dan dat ik van huis vertrok.

Hoe is dat voor jou? Herken je dit? Wat heeft Corona bij jou teweeg gebracht? Hoe ga jij daarmee om? En hoe zorg jij daarin voor jezelf? Zondag 29 november is er een mindful wandeling waarin je dit voor jezelf kunt onderzoeken. We starten om 9.30 uur, dit keer aan de Pijnackerse kant van het Bieslandse Bos, de Sportlaan. Wil je meewandelen, meld je dan snel aan via saskia@coachnatuurlijk.nl (slechts drie plaatsen beschikbaar….).

Praktische informatie

  • Zondag 29 november, 27 december 2020
  • Van 9.30 tot 11.00 uur
  • Groepjes van maximaal 3 personen op 1,5 meter afstand (ivm Corona maatregelen aangepast aantal)
  • Locatie: Delft, Delftse Hout
  • Kosten: €12,50 per persoon
  • Aanmelden: saskia@coachnatuurlijk.nl

Wat zeggen anderen over de mindful wandeling?

Het geeft mij heel veel rust en ontspanning. Door de wandeling ga je ook bij jezelf op reis. Het helpt mij om goed bij mezelf te kijken. (Pia)

De wandeling gaf mij nog meer contact met de aarde en de natuur. Het maakte mij rustig omdat ik me steeds meer kon overgeven aan het moment van zijn; de adem rustig en kalm zodat ook het denken tot rust komt. (Bep)

Bijzonder om met een groep mensen in stilte te lopen, dat gaf een heel verbonden gevoel. Fijn vond ik de uitnodiging van Saskia om met m’n aandacht naar m’n voeten te gaan en te voelen hoe deze contact maken met de aarde, of met aandacht te luisteren, te kijken of te ruiken. Door de natuur om me heen intenser waar te nemen, word ik ook mijn eigen natuur meer gewaar en kan ik beter voelen wat er in mij leeft! (Martine)

 

Foto Saskia Zeelenberg
Contactgegevens

Saskia Zeelenberg

Natuur- en Wandelcoach

saskia@coachnatuurlijk.nl

06-41886758