Over mij

Mijn pad

Saskia; vrouw, dochter, zus, vriendin, partner, moeder van een dochter (13) en een zoon (11). Geboren in 1973 als tweede en jongste dochter in een tuindersgezin. In dit gezin heb ik geleerd hard te werken en goed voor de mensen om mij heen te zorgen. Als kind was ik heel graag buiten. Bomen klimmen, slootje springen, door het weiland banjeren. Ik heb veel gereisd in mijn leven en daarin heb ik ervaren dat de natuur mij rust geeft. In de natuur hoef ik alleen maar te zijn! 

Tijdens mijn werk liep ik geregeld aan tegen mijn onzekerheid. Ik dacht dat ik niet echt slim was (ondanks mijn HBO-diploma). Anderen leken wel in mij te zien dat ik wat in mijn mars had. Dit heeft geleid tot mooie ontwikkelingen in mijn loopbaan waar ik heel dankbaar voor ben. Maar ik bleef altijd last houden van dat kritische stemmetje in mezelf waardoor ik me altijd inhield. Niet ging doen wat ik het allerliefste wilde doen, uit angst om door de mand te vallen. Nog steeds kom ik dat stemmetje geregeld tegen, alleen ik ga er nu anders mee om. Ik heb door alles wat ik in mijn leven heb gedaan aan opleidingen en coaching geleerd dat dat slechts een stemmetje in mij is en dat ik dat niet ben. Ik wil nu niets liever dan andere vrouwen helpen die zich ook laten tegenhouden door hun onzekerheid. Het kan namelijk echt anders!

 

Saskia als coach

Door mijn open houding en oprecht nieuwsgierige vragen, nemen mensen mij snel in vertrouwen. Ik geef de ander ruimte, luister intuïtief en gebruik graag speelse werkvormen.

Mijn kracht zit in de vertraging, ik zoek samen met een cliënt de vertraging op. Dit kan in het begin wat ongemakkelijk voelen omdat we dit niet meer gewend zijn. We vertragen soms letterlijk, door rustiger te gaan lopen en echt een tijdje stil te staan. Door de vertraging ontstaat er ruimte en een ander perspectief op de situatie. Dit in combinatie met de symboliek van de natuur, zorgt ervoor dat je sneller tot de kern komt van wat er speelt.  Mijn ervaring is dat mijn cliënten hierdoor makkelijker contact krijgen met wat er in hen leeft. Hierdoor kunnen ze de signalen van hun lichaam weer horen en ernaar luisteren.

Zoals ik ernaar kijk, zijn juist de signalen van ons lichaam de toegangspoort tot een veel ruimer bewustzijn en vertraging helpt hierbij.
Ik help mijn cliënten dan ook weer toegang te krijgen tot deze poort en daarmee hun eigen innerlijke wijsheid en vertrouwen.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?
Mail of bel me voor een gratis kennismaking.
Meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen, kun je vinden op LinkedIn