Over mij

Foto Saskia Zeelenberg
Mijn pad

Saskia, coach, partner van Ivar, moeder van Lenthe (12) en Symen (9). Geboren in 1973 als tweede en jongste dochter in een tuindersgezin. In dit gezin heb ik geleerd hard te werken en goed voor de mensen om mij heen te zorgen. Tot  mijn 30e jaar ben ik met name gericht geweest op de ander. Wat heeft de ander nodig, hoe kan ik de ander tegemoetkomen, hoe kan ik mij aanpassen aan de ander? Voor mij was dat ‘normaal’, ik wist niet beter, dit is wat ik kende. Tot het moment dat dat niet langer ging, ik raakte overspannen en vroeg me af wie ik was zonder de ander. Vanaf dat moment ben ik een ander pad gaan bewandelen. Ik ben gaan leren voelen wat erin mij leeft, welke keuzes ik wil maken, wat voor mij belangrijk is.  Dat was een grote ommezwaai en is nog steeds niet altijd een makkelijk pad, maar wel mijn pad! 

 
 
Saskia als coach

Door mijn open houding en oprechte nieuwsgierigheid nemen mensen mij snel in vertrouwen. Ik geef de ander ruimte, luister intuïtief en gebruik graag speelse werkvormen. Ik help je de signalen van je lichaam bewust te worden. Ons lijf is een belangrijke informatiebron, alleen zijn we het contact hiermee in de loop van ons leven vaak wat kwijtgeraakt. Als we hiernaar leren luisteren (dit kan soms door letterlijk stil te staan) kun je makkelijker contact maken met waar jij bent en wat jij wil. Vanuit stilstand ontstaat altijd weer beweging; hoe je dat doet en welke kant je op beweegt is dan aan jou.

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar mensen. Wat denken ze, wat voelen ze, welke overtuigingen hebben ze en welk effect heeft dit op hen? De combinatie van deze nieuwsgierigheid en mijn liefde voor de natuur heb ik samengevoegd tot het werk dat ik nu doe; natuurcoaching. Ik help cliënten bewust te worden van wat er in hen leeft en welk effect dit op hen heeft. Welke blokkades houden we in stand en waarom? In mijn begeleiding focus ik o.a. op het vergroten van het lichaamsbewustzijn van de cliënt.